Een tijd voor fijnproevers
Neem even afstand van je dagelijkse routine en kom je hoofd leegmaken. Keukentherapie werkt voor alle soorten stress. Open je ogen, oren, neusgaten en vooral je mond. Aan het einde van de kookles mag je proeven.
Neem even afstand van je dagelijkse routine en kom je hoofd leegmaken. Keukentherapie werkt voor alle soorten stress. Open je ogen, oren, neusgaten en vooral je mond. Aan het einde van de kookles mag je proeven.
Laure is gevestigd in het hart van Beaune en biedt Bourgondische kooklessen waarin traditionele kennis wordt gecombineerd met moderne technieken. Samen met deze gepassioneerde kok leren deelnemers lokale producten te beheersen in een warme en vriendelijke sfeer. Op het menu: eieren en meurette, rundvlees bourguignon in een nieuw jasje of desserts gemaakt met lokaal fruit, van zwarte bessen tot druiven.
Op een steenworp afstand van Hôtel-Dieu – Hospices de Beaune nodigt Bérangère de beste patissiers van Frankrijk en daarbuiten uit. Ze delen graag hun technieken en leren je de geheimen van de grote chefs. De plek is een echt professioneel laboratorium, waar je jezelf zonder moeite een patissier zult kunnen wanen. De werkplekken zijn kindvriendelijk. Ze zullen het geweldig vinden om te leren bakken en hun creaties te proeven.
Adeline is de ziel van een terroir en een passie voor seizoensgebonden gerechten. Met haar Terroirs by Adeline workshops biedt ze culinaire ervaringen in Beaune waar elk recept een verhaal vertelt: het verhaal van lokale producenten, Bourgondische markten en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. Op het programma: eenvoudige maar smakelijke recepten, gastronomische wandelingen, combinaties van eten en wijn… Het is een echte kookles met een lokaal tintje, een combinatie van traditie, natuur en authenticiteit.
Het wordt gerund door een Frans-Amerikaans moeder-dochter duo en internationale bezoekers worden verleid door de verfijnde sfeer van deze plek. Het zou ons niet verbazen als sommigen van hen zouden besluiten zich in Beaune te vestigen nadat ze de Franse gastronomie hebben ervaren met Cook’s Atelier. Het programma combineert lokale markten, seizoensgebonden gerechten en proeverijen in een warme, elegante sfeer. Het is de perfecte manier om Bourgondisch koken in stijl te leren. En hier, net als in Frankrijk, eindigt alles met een maaltijd om te delen.