woman-suisine-2woman-suisine-2
©woman-suisine-2|Office de tourisme Beaune & Pays Beaunois
Kooklessen in BeauneBreng Bourgondië tot leven op je bord

Kooklessen

Word een cordon bleu in het hart van de wijngaarden: workshops, lokale recepten en Bourgondische knowhow

Wil je de gastronomie van de Bourgogne van binnenuit ontdekken? Trakteer jezelf op een kookles in Beaune om de geheimen van lokale recepten te leren van gepassioneerde chef-koks. Een smakelijke ervaring die traditie en gezelligheid combineert! Gougères, boeuf bourguignon, inventieve gerechten, desserts… gepassioneerde chefs delen hun tips en trucs met je tijdens een gezellige kookles.

Een tijd voor fijnproevers

Neem even afstand van je dagelijkse routine en kom je hoofd leegmaken. Keukentherapie werkt voor alle soorten stress. Open je ogen, oren, neusgaten en vooral je mond. Aan het einde van de kookles mag je proeven.

een workshop banketbakken voor jong en oud

Chef-koks

Op een steenworp afstand van Hôtel-Dieu – Hospices de Beaune nodigt Bérangère de beste patissiers van Frankrijk en daarbuiten uit. Ze delen graag hun technieken en leren je de geheimen van de grote chefs. De plek is een echt professioneel laboratorium, waar je jezelf zonder moeite een patissier zult kunnen wanen. De werkplekken zijn kindvriendelijk. Ze zullen het geweldig vinden om te leren bakken en hun creaties te proeven.

Terroirs van Adeline

onderdompeling in de lokale keuken

Adeline is de ziel van een terroir en een passie voor seizoensgebonden gerechten. Met haar Terroirs by Adeline workshops biedt ze culinaire ervaringen in Beaune waar elk recept een verhaal vertelt: het verhaal van lokale producenten, Bourgondische markten en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven. Op het programma: eenvoudige maar smakelijke recepten, gastronomische wandelingen, combinaties van eten en wijn… Het is een echte kookles met een lokaal tintje, een combinatie van traditie, natuur en authenticiteit.

Het kookatelier

Blaasinstrumenten zetten de toon voor de Bourgondische keuken

Het wordt gerund door een Frans-Amerikaans moeder-dochter duo en internationale bezoekers worden verleid door de verfijnde sfeer van deze plek. Het zou ons niet verbazen als sommigen van hen zouden besluiten zich in Beaune te vestigen nadat ze de Franse gastronomie hebben ervaren met Cook’s Atelier. Het programma combineert lokale markten, seizoensgebonden gerechten en proeverijen in een warme, elegante sfeer. Het is de perfecte manier om Bourgondisch koken in stijl te leren. En hier, net als in Frankrijk, eindigt alles met een maaltijd om te delen.

Op zoek naar

van de beste smaken